9.06.2011 г., 21:40 ч.

След двадесет години 

  Поезия » Философска
1011 0 5

След двадесет години

аз отново тук ще се върна, мое малко, спокойно градче.

И пак по твоите прашни улици аз ще пристъпвам,

а погледът ми, пълен с надежда,

ще търси да срещне някое познато, но забравено вече лице.

 

След двадесет години

аз отново тук ще стоя - на старата улица под сянката на зелената, ароматна липа.

И пак птици ще пеят, ще се чува радостен смях от деца,

но от спомени аз ще потъвам дълбоко в захлас.

 

След двадесет години

аз отново през тази дървена врата ще премина.

И пак ще седна на голямото, празно легло,

а пред мене сякаш на филмова лента

ще преминат всички онези детски, наивни мечти.

 

След двадесет години

аз отново за теб ще се сетя, мое малко, спокойно градче.

И след двадесет години дори, ти ще останеш тръпката

в моето малко, любящо сърце.

 

© Цветелина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??