19.05.2011 г., 7:47 ч.

След една разходка 

  Поезия » Друга
593 0 0

 

Имало някога едно минало,

което отдавна го бе имало.

Спомени давало 

и пропуснати мигове взимало.

Скитало, питало 

щастие дали било имало.

За дълго смисъл не намирало 

и недоволно кимало.

А всъщност то дори не било минало,

щом под игото на егото го бе имало.

********

Ти колко често храниш си егото?

То си е твое, различно от моето и неговото.

И то те кара да мислиш, че живееш

само и единствено за себе си.

И точно тъй мислейки си, ти пилееш

трохите от хляба на мирогледа си.

© Николай Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??