13.01.2013 г., 14:33 ч.

След края на света 

  Поезия » Философска
471 0 0

                                                            След края на света

                                                                                    

                                                    Хората се хванали за гуши.

                                                    В пламъци гори Земята.

                                                    Прибрал техните души,

                                                    доволен отстрани се смее Сатаната.

                                                                      

                                                    Това е края на света!

                                                    Но утре той, ако не свърши?

                                                    След хикс години, може би,

                                                    Астероид от нас започнатото

                                                                                ще довърши!

                                                                               

                                                   Ако с нашата пепел и диоксид

                                                   животът на Земята не свърши?

                                                   След игрек години, може би,

                                                   Супер вулкан, с пепел от Ада

                                                   от нас започнатото ще довърши! 

                                                                                                         

                                                   Ако с ядрените ни бомби и централи

                                                   светът на Земята не свърши,

                                                   то Слънцето, след зет години, може би,

                                                   с ядрената си програма ще го довърши!  

                                                                                

                                                   Светът ще свърши -това е ясно,

                                                   но завистта пак ще я има!

                                                   Ще завиждат на Земята от ляво и дясно

                                                   планетите и звездите над нея

                                                                                 в Космическата Зима!

                                                                                                                   

                                                                                                                                        

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??