10.02.2017 г., 14:52 ч.

СледРожденДенно... 

  Поезия » Любовна
240 0 3

СледРожденДенно...

40...

 

четиридесет препускащи години

пораснала съм времето върви

но спомените още в мен напират

и още в мене времето боли

 

натрупах опит с мислите за нея

и с тихата надежда за звезди

научих се и под дъжда да пея

да сипя обич в своите следи

 

не ме целунаха безброй момчета

заложих на приятели добри

а хвърлена в небесното монета

предрече ми – душата ще лети

 

вървях така в зелено тихо боса

косите си раздиплях с ветрове

и отговори търсех на въпроса

как да преборя всички страхове

 

тогава той внезапно ме намери

и нарисува цветна любовта

в очите му очите ми поспрели

създадоха ключа за вечността

 

сега вървим ръцете си преплели

на куп тегоби някак си напук

и топлинка от бъдещето взели

се вслушваме в домашния капчук

 

ще сбъднем устрема на милиони

отново ще сме птици в синева

по старите космически закони

безвремие ще властва над света

 

а любовта ни огнена и здрава

ще е посока бряг и тишина

родена от магическа жарава

с искрите си ще пръска светлина

 

07.02.2017г.

Елица

 

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??