26.11.2010 г., 20:38 ч.

Сливенска кръв 

  Поезия » Гражданска
433 1 1

Сливен - тук съм родена и раста отдавна,

в град с богато минало и история славна.

Град на войводи, хайдути и революционери.

Хора със смели сърца и тежки револвери.

 

Колко хайдути със сливенска кръв са измрели,

черна кръв пролели, но, въпреки това, успели.

Успели да надвият неправдата и робството,

заедно със силата на пушката, словото и упорството.

 

И ето - тръгват напети, безстрашни юнаци,

красиви и горди, с високи калпаци.

Искащи прошка от майка и любима,

плачещи за своите свобода и родина.

 

Но сливенска кръв и в моите вени тече,

бурна и борбена, готова и окови да посече.

Сливен - моят град, пропит с много черна и невинна кръв,

град в сърцето ми най-пръв.

© Вена Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??