1.05.2021 г., 16:10 ч.

Слизане на Благодатния огън 

  Поезия » Философска
226 3 8

СЛИЗАНЕ НА БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН

 

Ще рукне нова светлина...

О, как обичам светлината!

Димящи облачни ру̀на

мъгливи чергила отмятат.

 

Как иде пролетта, съзрях

красива, страстна и желана,

и дипли къдри резеда

в гората будната поляна.

 

А косът слиза от върха,

и чорли пръхкавата шума,

докрай преодолял страха,

две-три римувчици издумва.

 

Повдигат морни рамене

на двора пъстрите иглики.

Усещам, че съм жива днес

и изгревът ще ме повика.

 

Брезата ще налее сок,

ще белне алабастров глезен.

И знам, че щом възкръсне Бог,

със щедра длан при мен ще слезе.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??