8.07.2011 г., 22:06 ч.

Сложна задача 

  Поезия » Хумористична
604 0 2

Познат ми каза – напиши ми нещо ти лирично,

Леко въодушевено, леко романтично.

О’кей, отговорих, хващам аз молива,

Твоята идея си я бива.

 

Цяла нощ не спах, гледах аз звездите,

Гугъла претърсих, изслушах новините.

За съжаление и за моя зла беда,

Нищо позитивно не посети моята глава.

 

Познатият ме среща: Как си ти, поете,

Защо изглеждаш, като неполято цвете?

Не откри ли нещо в розови цветове -

което да съживиш  в нови редове?

 

Не питай, музата я няма, братко.

Въртях, суках – киселото не може да стане сладко.

Светът  е груб, стресиран  и критичен.

Ще си остана поет – нелиричен.

© Евгени Генчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??