5.06.2008 г., 6:35 ч.

Слънце и Луна 

  Поезия
634 0 1
 

Слънце и Луна

 

От недрата черни

на плодородните земи

се ражда изгрева

на огненото слънце.

 

Зад хоризонта наднича

бавно, чувствено и свято.

За да види своята

любима нощна девица.

 

Слънцето в нощта умира,

за да гони любимата Луна.

И отново пак изгрява,

за да зърне любовта.

 

Те влюбени са:

но орис зла ги разделила.

Така от памтивека

любовта крепи света!

 

 

                                      06:45 часа

                                          13.05.08 часа

                                      Велинград

                    (Боян Захов)

© Боян Захов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??