Смъртта е страх само за живите,
за мъртвите е начин на живот,
а за правите измежду кривите
смъртта е среща с друг народ.
Тя е просто описание
на края, който ще ни отведе
сред мъка, болка и страдание
в едни различни светове.
Създадени, за да създаваме,
надарени с ум и слово,
създаденото разрушаваме,
за до го изградим отново.
Като слънчев лъч във дните сиви
с избавление ще дойде неотложното,
но докато сме още живи
целта ни винаги е невъзможното.
//Човек и добре да живее, добре живее като човек.
© Декември Всички права запазени