11.07.2021 г., 22:54 ч.

Слънчев загар 

  Поезия
536 5 14

На плажа ти и аз, напред– морето,

навлякло с водорасли камуфлаж.

Протегнало се към небитието,

превзема чувствата на абордаж.

 

Люлее любовта в прегръдки сини,

засмуква ни в безчислен екипаж.

Ще ни открият след безброй години

в бутилка вино с нежен декупаж.

 

Страстта ни млада с буен корк затáпи,

и пусна да отплува на вълни.

Водата ни поглъща на етапи,

редува плитчини и дълбини. 

 

Дарихме с лудост бляскавия юни,

добихме слънчев сладостен загар.

Телата подравниха жадни дюни,

разгаряли неземния пожар.

© СК Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Здравей, мое лято! »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??