25.02.2015 г., 23:39 ч.

Слънчогледи 

  Поезия » Философска
583 1 4

                                    Слънчогледи


                       Рисуват ми се слънчогледи!

                       Но търся нужната палитра.

                       Нюансите са много бледи.

                       Дали си струва да опитвам?


                       Когато слънчевата пита

                       обходи медните баири,

                       стеблата слепешком се вдигат

                       и вятърът в листата свири.


                       Подрежда жълтите цветчета

                       в един неописуем пламък!

                       За дълго ли у мен ще свети?

                       И как ще го предам нататък?...


                       Рисуват ми се слънчогледи!

                       Събирам семена,които

                       кълнят като заветни клетви

                       от корени -  юмруци свити!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • наистина хубаво
  • Хубаво стихотворение.
  • Талантливо сътворено стихотворение за слънчогледите и светлината:
    "Подреждат жълтите цветчета
    в един неописуем пламък!
    За дълго ли у мен ще свети?
    И как ще го предам нататък?
    Много ми харесва - поздравления и лека вечер!"
  • "Рисуват ми се слънчогледи!
    Събирам семена,които
    кълнят като заветни клетви
    от корени - юмруци свити!"
    Браво!
Предложения
: ??:??