2.10.2022 г., 11:37 ч.

Смирена 

  Поезия » Философска, Гражданска
334 9 5

Дано ме чуе нявга... някой,
че обич във сърце се ражда,
...светът не е така жесток...
роб е този, който със омраза плаща.

Войни се водят от преди
светът да стане толкова циничен,
безскрупулно от злоба да руши
давейки се в егото - безличен.

И нека хората да са щастливи...
нека... да запазят всичко свято...
но превърнали се във животни зли
разкъсаха Земята... кръвожадно стадо.

Не знам какво делим, може би вини,
едва ли - никога виновни няма...
човекът сам, със своите злини
успя да си докара Ада на земята.

Молитвата ми вече не звучи,
не мога аз за нищичко да моля...
смирена, свела поглед, нямайки очи...
рушейки вечно... как да искам Рая?!

01.10.2022г.
 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

... дано ме чуе нявга моят Бог, че искам да живея с блага Обич,
и да не бъде този свят жесток – и ние вечно в него да сме роби,
навред да свършат гнусните войни и хорицата нека са щастливи,
и всяка живинка да съхрани – и пази – свято! – краткото си CV,
нали сме всинца Божии деца, защо да гинем в зло ...
  1151  13  18 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??