14.01.2017 г., 14:18 ч.  

Снежна риторика 

  Поезия » Любовна
311 1 4

СНЕЖНА РИТОРИКА

Р. Чакърова 

 

Този сняг заваля сякаш знак да даде –
някой идва сега да се стопли. 
Някой влиза у мене съня да краде. 
Някой стар, подслонил се самотник.

 

Ароматът на месен със стихове хляб 
е привлякъл душата му гладна. 
Вероятно така в моя мъничък свят 
този странник случаен попадна... 

 

Паля огън, наливам горещо кафе 
и ръцете му топля (по спомен...).
Той присяда и сякаш в сърцата ни две 
кротко пламва забравена обич... 

 

А студеният вятър не стихва навън,
към прегръдки без жал принуждава...
"Да целувам ли?..." – питам снега в полусън. 
Отговори: " Какво ти остава?! "...

 

Лондон 12/01/2016 '  22:56

 

(по повод тазгодишния първи, и изглежда последен сняг в Лондон :) ) 

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??