12.01.2020 г., 19:14 ч.

Снежна строфа за тишината 

  Поезия » Друга
789 2 11

СНЕЖНА СТРОФА ЗА ТИШИНАТА

 

Сонетите си бели
снегът написа вчера
и голите дървета
облече в пухкав мохер.
С гирлянди и дантели
и няколко врабчета
бръшлянът се накичи,
наежен като кошер.

 

Въздишаше гората
под снежната си роба
и съннонатежала
припука вледенена.
Пътечката нататък,
извита като скоба,
потъва изтъняла
из нечия вселена.

 

И в царството на здрача
се губи всяка мисъл
там зайче ли подскочи,
кълвачът ли потропва?
Не смея да заплача,
снегът ме е орисал
да бъда само точка
от мълчалива строфа.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??