18.02.2020 г., 14:54 ч.

Солфежи 

  Поезия » Друга
749 8 8

 

От призивите да обикнем ближния

обикнахме и своите палачи.

Под тези топли грижи на Всевишния

сърцето пей и гарван грачи.

 

И фарсът е в промишлени количества.

Тежи от глупост царската корона.

В кушиите на Негово Величество

участват ветрове и ветрогони.

 

Но кесаревото отдайте кесарю!

Отдайте също божието Богу!

В щастлив кадрил на зимата с оркестъра

танцуват богове и босоноги.

 

За жалост май объркани са нотите

и бързо прекратихме веселбата.

Аз мисля си за Онзи на Голготата,

но също за онази със косата.

 

 

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??