7.08.2008 г., 7:29 ч.

Сонет № 18 

  Поезия » Философска
679 0 3

СОНЕТ № 18

 

Когато словото насилствено замлъкне

и жестовете се качат на трона,

в душата ти по обед ще замръкне

и слънцето едва ли ще догониш.

Щурците ще престанат да ти пеят.

Вълните морски няма да се сърдят.

Представяш ли си вятъра в развод със кея,

или дъждът безшумно да се лее?!

Свидетел ням ще се почувстваш

на сивата, самотната стихия,

която само в твойта пустош

ще търси някой да затрие.

 

Дали мълчанието е за лустро

на словото, с което сме на "Вие"?!

 

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??