17.11.2018 г., 21:04 ч.

Спасение 

  Поезия
416 0 1

ххх

" Когато Небето пожелае да спаси един човек, му изпраща някой да го обича."
              Елиде Ел
" ....или някого да обича ..." -допълнението е мое

 

Пожелай да ме спасиш, Небе !
Обещавам в тебе да се вслушвам.
Може гордостта ми да не бе
чак дотолкова великодушна,

 

че да моли. Да ти се врече.
Да последва всяка твоя дума.
Времето безжалостно тече ....
Как затрупва есенната шума

 

всичките посоки - до една.
И горчи под клепките неволно.
Трескаво пълзи студенина. 
А сърцето е за обич болно.

 

Чакам все спасение...или съд.
Остър вик оттеква. Гилотина.
Сетен дъх поемам ... Но Отвъд
няма без любов да си замина.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??