13.10.2010 г., 21:51 ч.

Спаси ме 

  Поезия » Любовна
1087 0 5

С бледорозови пръсти

докосва зората

тъжните бръчки по мойто чело,

целува косите ми заснежени

слънцето златоструйно, добро...

Светът ме посреща

с усмивка искряща,

след злокобна, безпаметна нощ,

но боя се очи да отворя,

не питай защо – няма те тук...

Не искай за теб да се будя,

от сълзи ослепели са мойте очи...

Не казвай с мисъл

за теб да заспивам,

сковано от болка сърцето мълчи...

Не моли ме за теб да живея...

Опитах... Заклевам се...

Но безумно боли...

Няма те тук – кошмари са нощите...

Няма те – безумие е всеки мой ден...

Пусни ме... Не моли ме

за теб да живея...

Спаси ме... Нека за теб да умра,

щом не мога до теб да остарея...


© Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??