5.02.2008 г., 9:52 ч.

Сподавен стон 

  Поезия » Философска
612 0 9
Сподавен стон разкъса тишината на парчета.
Удавено море. Надвиснали небета.
Въздишка трудна се роди изпод мен.
Изпросена усмивка - просяшка.
И тъжен миг пространството взриви.
Не исках да претупам суетата си,
че всичко напоследък - все на две, на три...
Оставих се във люта разпра със съдбата,
а болката, онази във гърдите,
още повече боли.
Заспива нежността ми, натежала,
кръвта във вените прокрадва се едва...
И пак онази, трудната любов...
що само болка ражда напоследък,
застава между теб и мен,
застава между нас.
За миг като че бях във Ада,
където пъклено огньовете горят.
За още толкова пребродих онзи свят,
за да ме гориш на клада...
Нощта отново се оказа... ялова,
защото изроди се в мъртъв плод...

NG/nnn

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??