3.02.2017 г., 8:58 ч.

Споделена 

  Поезия » Любовна
298 2 3

Желаел ли си силно да се слееш,

душата си във друга да разтвориш?

Да се спуснеш от високо, да се рееш

като птица волна в нейните простори.

 

Изпитвал ли си болка непонятна,

пробождаща те със тръпчива нега?

Прегръщал ли си я? Така е необятна,

че неизбежно губиш се във нея.

 

Опитал ли си броня да пробиеш

през копия защитни – да прогледнеш,

очите да запазиш, в длан да свиеш

сърцевината нежна на копнежа?

 

Намирал ли си всичко нелогично,

объркано, жестоко, но красиво?

А хаосът нарежда се лирично,

мисловно везан в чувствени мотиви.

 

Случайно да си срещнал непозната

и в миг да знаеш, че за теб е отредена,

и ако тя във теб съзряла е съдбата…

Такава орис съм – 

в любов съм споделена.

 

03/02/2016

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??