2.04.2013 г., 21:13 ч.

Споделено 

  Поезия » Друга
351 0 3

 

 

                                Споделено

 

                   Не искам разни почести,

                               суета и слава.

                    С богатство не се топля,

                             когато в мен е студ.

                    Не чакам на перона

                            на лъскавата гара,

                     дори не искам вече

                             да бъда прочут.

                     Но искам да приседна

                            някъде с китара

                      и сам да си запея

                             песничка една.

                      В нея да разкажа

                             история прастара -

                      как някакъв си мъж

                            залюбил бил жена.

                      Наново да посрещна

                             забравени другари.

                      Нека и съседът

                              да ми стане брат.

                       Да пушим с цигането

                             от моите цигари.

                       ... Може би обичам

                             още този свят.

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??