Споделено
Не искам разни почести,
суета и слава.
С богатство не се топля,
когато в мен е студ.
Не чакам на перона
на лъскавата гара,
дори не искам вече
да бъда прочут.
Но искам да приседна
някъде с китара
и сам да си запея
песничка една.
В нея да разкажа
история прастара -
как някакъв си мъж
залюбил бил жена.
Наново да посрещна
забравени другари.
Нека и съседът
да ми стане брат.
Да пушим с цигането
от моите цигари.
... Може би обичам
още този свят.
© Виолета Томова All rights reserved.