15.02.2008 г., 21:44 ч.

Спокойствие 

  Поезия » Друга
614 0 10

С пиано под ръцете си угасва

безпаметно - картинена жена.

Прокудени, клавишите утихват

и парят в безпощадна самота.

 

И тъмно е. В синкопа на съня

страданието търси стари ноти.

Пронизващо-бемолна яснота

копае в отчуждените животи.

 

В небрежни сънища и кухо упование

устойчиво ръцете и умират;

сред тежки, безконтролни истини

ядрото в преболялото намират...

 

          

 

© Геновева Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??