СПОМЕН - 2
За спомен донеси ми морето,
да отпия солена вода,
да погаля вълните немирни,
да измия свойта душа.
За спомен донеси ми небето.
Звездите в шепи дори.
Ще ги погледам, а после попитам:
Защо светят вечно сами?
За спомен искам земята!
Подари ми верен компас!
Да намеря посоката вярна
и спокоен ще бъда тогаз.
© Иван Иванов Всички права запазени
с обич, Иван.