28.06.2024 г., 9:40 ч.  

Спомен за една софийска одисея 

  Поезия » Любовна
144 2 4

СПОМЕН ЗА ЕДНА СОФИЙСКА ОДИСЕЯ

 

... мечтаех си за своята изгора – от столичните жеги премалял,

и се залутах нейде в Банишора, напълно непознат за мен квартал,

с метрото сетне стигнах до Обеля, на пръсти минах и Студентски град,

накриво тръгна цялата неделя! – по-черна и от Дантевия Ад,

пих две-три бири някъде в Надежда, и още три – на Римския пазар,

във всякоя женица се заглеждах! – и сигурно приличал съм на звяр,

 

дори те припознах във Младост-4 в една девойка с луднали коси –

и провървях след нея километри! – с надеждицата Бог да ме спаси,

и хляб за лев ти купих сетне в МОЛ-а с препечени зрънца от блага ръж,

на Сердика те черпих с кока кола, аз – виртуално нереален мъж,

и мислех си във Лозенец – навярно без теб ще грохна в Сухата река.

Мен цял живот – във влакчето за Варна, насън ме милва твоята ръка.

 

27 юний 2024 г.

гр. Варна, 21, 20 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??