20.01.2018 г., 20:17 ч.  

Спомен за лятото 

  Поезия
371 1 0

Слънцето през зимата не топли,

свети, но като прегръдка не е меко,

мъждука колкото да се покаже,

но не смята да остане по за дълго.

 

Къде е лятото с лъчите си,

да разпенва морето в косите ми,

да залязва в очите ти кафяви

и да ме приспива морна на гърдите ти.

 

Къде са безкрайните ни мигове на плажа, когато звездите се надбягваха в небето

и до последен дъх не заспивахме, за да ги гледаме.

 

Щом вълните почнеха да се разбиват в скали разсънени,

притихвахме и ние със звездите.-

До следващото лято - под звездите. 

 

© Илияна Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??