17.04.2009 г., 0:53 ч.

Спомени част 1 

  Поезия » Друга
472 0 0

Тихо стъпваш по каменния под

Лекичко отваряш вратата

И надникваш през нея

Вътре малко дете играе си

със някаква кървава играчка

 

Смехът на детето отеква нейде из мрака

А котки се смущават

Хора зъзнат от самия страх

Побелели от нечий странен плач

 

По едно време се чу трясък

Сякаш стъкло се чупи

Странни стъпки из мрака приближават

Мелодия от стара музикална кутия взе да свири

А отгоре една двойка започва да танцува

 

Английски валс май бе танцът

Въртяха се във кръг

Прегърнати млади и красиви бяха

Но накрая момичето взе че падна нейде във забрава

А момчето изчезна нейде в мрака

 

Виждаш сенки нечестиви

Странни писъци през стените чуваш

Не виждаш нищо започваш май да полудяваш

Но разбираш че това е сън накрая

Който като малък си сънувал

 

© Йони Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??