Тя все така
се върти около своята ос,
все по същата орбита.
И ние -
малки човечета -
от век и веков
въртим се,
въртим се,
въртим се,
като пумпали
около своето Аз.
И все така тичаме,
но все по-силно,
в обратна посока.
И всеки се връща
пак до основата
и тръгва отдолу.
И търси отново
своята истина.
И отново открива
вече откритото.
Все по-невярващи,
все по-незрящи,
все по-глухи,
все по-зли,
все по-чужди,
все по-уплашени
днеска от вчера.
И все по-сами...
Безброй
мънички светове
в големия свят.
А на вечната клада
гори все той -
различния,
другия.
Всичките ние -
децата й -
братя, сестри...
Същите Каиновци,
разпнАли Исус.
Все същите -
подпалвачи-нероновци,
убийци на майка си.
Накъде ли отиваме
захвърлени в хаоса?
Ще има ли край?
А след края ще има ли
ново начало?
Кой първи ще спре?
Ние ли Нея,
или Тя - нас?
© Юлияна Всички права запазени
Много ми хареса!
Поздравления, Юлияна!