Сребърна вълчица,
в сребърния сняг,
вие, та се чуе
във селото чак.
Вие и оплаква
своя мил другар –
него го застреля
горският стражар.
Беше безпощаден,
беше хищник смел –
неговите набези
нямаха предел!
Ще разкъса агне,
крава или кон –
но не го ловеше
хорският закон.
Че макар хуманен,
справедлив на вид,
хищниците в него
са закрилян вид!
Ала дойде Бойко
и постанови:
всеки зъл престъпник
да се залови!
……
Сребърна вълчица
в сребърния мрак,
вие, та се чуе
до небето чак.
Вие и оплаква
своя мил другар –
него го застреля
горският стражар!
© Ангел Чортов Всички права запазени
Имаше навремето един виц: в едно село глашатаят бие барабана и гърми с пушка на площада,съобщавайки че след 1 час пристига Тодор Живков. На мегдана излиза само една полуглуха баба. Чака 5 минути и се прибира. След половин час, глашатаят пак съобщава новината за посещението на Тато. Пак само същата баба се появява и пита: "Е, чедо, не можахте ли от първия път да го гръмнете?"