21.08.2017 г., 15:22 ч.

Средата на август 

  Поезия » Друга
526 2 6

Средата на август е диня узряла.

Плътта й е алена. Тихо кърви.

Внезапна любов, непорочна и бяла,

след нечия сянка безшумно върви.

 

Сърцето на лятото бие стремглаво.

Цветята цъфтят ден и нощ, със замах.

Те може би знаят, че малко остава,

че есенен вятър ще пее над тях.

 

Усещам как слънцето пада по мене,

как бавно ме гали, със нежна нега

и моята мисъл на лятото в плен е.

Изпълва ме август с копнеж и тъга!

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??