28.12.2011 г., 16:59 ч.

Среднощни желания 

  Поезия » Друга
605 0 6

Среднощни желания

 

Лунният нокът е забоден в небето,

като светещ, блестящ маникюр.

Самолети припламват светулки там, дето

чертаят вселенски контур.

 

Приляга сънят  във завивката топла,

обвива ме с нежни ръце.

Аз нося се нощно - прозрачна  и лека

с ефирност на птиче перце.

 

Сънят  ми помага  да стигна небето,

за малко да бъда звезда.

Отгоре да виждам измамно далеко

фантазния танц на нощта.

 

А после безмълвно в  тъга да залеза

с угаснало, хладно крило.

Да, искам да бъда и земна, и звездна,

но в свойто човешко гнездо.

© Петя Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??