В живота идва ден, когато
се срещаш с болката. Уви!
Тепърва почва знойно лято,
а ти се молиш да вали,
за да не види никой ближен
сълзите в твоите очи,
защото знаеш колко свиден
е споменът, че не боли.
Надеждата, в сърцето скрита,
прегръщаш с цялата си страст,
а Тя - наивницата – пита:
- Нима съм нужна между вас?
Но как да и го обясниш, когато
В душата ти вали, а вън е лято?
© Яким Дянков Всички права запазени