22.03.2024 г., 9:40 ч.

Среща с нощта 

  Поезия
79 3 5

И пак посрещам сам нощта. 

Тя ми е любимата в безсъние. 

Истината не искам да спестя 

за утрешния ден от разстояние. 

Нима това е проекция с мечти:

за миг утехата в мене бленува...

Утрото едва ли ще ме посвети

 къде бухалите нощем пируват. 

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??