Mar 22, 2024, 9:40 AM

Среща с нощта 

  Poetry
78 3 5

И пак посрещам сам нощта. 

Тя ми е любимата в безсъние. 

Истината не искам да спестя 

за утрешния ден от разстояние. 

Нима това е проекция с мечти:

за миг утехата в мене бленува...

Утрото едва ли ще ме посвети

 къде бухалите нощем пируват. 

© Стойчо Станев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??