5.06.2010 г., 10:42 ч.

Старата къща 

  Поезия » Друга
460 0 4

                                                                  Когато минавах, години наред,

                                                                  наблюдавах как се рушеше     

                                                                  изоставената, старинна къща

 

 

 

 

                                        Старата къща

 

                       Тя изглеждаше безнадеждно сама,

                       с тази стара, изкривена и грозна снага.

                       Очите ù тъжни, помътнели стъкла,

                        гледаха вече съвсем изморено света.

                        Закъсняла, ненужна беше всяка тъга.

                        В нищета умираше сякаш една самота.

                           Наоколо бързаше весел светът…

                                Но спираше нещо дъха ми…

                         Чакала дълго. Без да търси вина,

                          тя спокойно се превърна в развалина.

                         В гробница на чужди, съкровени неща,

                         дошли от забравени днес времена,

                         когато  млада е срещала утрото

                         и щастлива изпращала пак вечерта.

                         А сега, пред мен се смали и умря,

                         като от всички забравена вече жена –

                                             старата къща.

 

                                              Wali. (Виолета Томова)

 

 

 

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжно, но е една вечно повтаряща се истина! Поздрави!
  • Вили, още вчера прочетох "Старата къща". Какво да кажа на твоя стих и на теб в тази наша реалност? Ти си изградила невероятен образно-емоционален свят. И аз го поставям в тишината и възхищението на душата си. И оставам с него...
    И с теб!!! Бъди!!!
  • Поздрав и от мен, Вили!!!
  • А колко съкровена красота крие тя - старата къща, а също и душата на една възрастна жена!?
    С поздрав,Вили!
Предложения
: ??:??