3.10.2013 г., 0:19 ч.

Старата къща 

  Поезия
635 0 7

Плахо сядам до прага на старата къща.

Вятър бавно вратата отваря.

Спомен скъп от отминало време се връща.

Тишината сама проговаря.

 

И разказва за дните и нощите тука:

за любов и мечтания в бяло.

Недочакан копнеж по прозореца чука

и жадува за ново начало.

 

А в сумрака проблясват пролуки в гредите.

Ситен прах като дъжд заиграва.

Инстинктивно за миг си затварям очите,

а в душата ми утро изгрява.

 

Ставам бавно и тръгвам. Част от мене остава.

Тишината смутено се мръщи.

Между вчера и днес ще се сипе забрава,

не и тук между старите къщи,

 

не и тук между спомени, случки и викове.

Вятър нежно момента смълчава.

Вътре в тези стени са зазидани мигове,

за които да няма забрава.

 

 

 

 

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??