18.03.2011 г., 19:11 ч.

Стига ми... 

  Поезия » Друга
2206 0 20

*посветено на събитията  в Япония... Злото винаги е многоточие.

 

Стига ми само една  - и последната дума.

Просто мълча на инат. И по навик.

Още преди да повее  –  люти като буря.

Още преди да просветне – небе ще удари!

 

Стига ми - повече даже, отколкото трябва.

Моята щедрост е алчна за всяка секунда!

Само блестяща лъжа е достойна за гарван.

Късните лампи се палят за няколко луди.

 

Стига ми скверната мисъл, че някой злосторник

още веднъж ще скрои плащенúца за Господ.

Точно тогава единствено Бог ще помогне...

Като събори с цунами последния космос.

 

2011*

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??