23.12.2017 г., 9:02 ч.

Стига толко 

  Поезия » Гражданска
1034 3 6

Нямам дългове и зная,

че напреде беше Слово

и по пътя ни към Рая

то поведе ни отново.

 

Вощеница паля в Храма

всичко лошо да сбере,

а сълзицата на мама

пак сърцето ми дере...

 

В гробището са ми всички –

дядо, чичо... Нося стомна...

Хляб и вино... Вощеници...

И преливам... Да се помни...

 

Слагам Коледна трапеза.

Сбирам цялата рода.

Много пия. Не замезвам.

Гледам внуците. Рева.

 

Вътрешно рева ви казвам,

а житата вдигат ръст...

Колко още да разказвам?!

Стига толкоз! Честен кръст!

 

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??