28.05.2019 г., 20:05 ч.

Стих за малкия (обикновения) човек 

  Поезия » Гражданска
783 1 1

Защо пишем стихове, поеми?
Защото пълно е с проблеми,

че моралът ви е в упадък,

че потискате човека малък.

 

По-хуманно с него се държете

и поне душевно не го тормозете.

Поне въздуха му оставете,

че и той има достойнство разберете.

 

 

 

 

Това стихотворение е посветено на всички трудещи се, т. е. на всички жертви на т. нар. преход. Да, човекът трябва да се труди, но не и безогледно, грубо и безмилостно да се експлоатира. Обръщам се към т. нар. бизнесмени, много от които се интересуват единствено от печалбата и пет пари не дават за всичко останало - това имам предвид, като казвам, че моралът им е в упадък.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Напълно подкрепям! И "бизнесмените" ни едни...
    Работещи хора, откъде време за човещина!
Предложения
: ??:??