19.08.2018 г., 22:29 ч.

Стихове и проза 

  Поезия » Философска
506 0 1

 

 

 


СТИХОВЕ И ПРОЗА

 

От проза всеки българин разбира,
а често и достойно я чете!
А пък пред стиховете не се спира,
не иска даже да ги разбере.

 

Аз за това на никой не се сърдя,
макар да смятам сам, че съм поет!
И хората аз не разбирам твърде,
ако е иначе, ще съм проклет!

 

О, хората обичат много думи,
от тях акълът им да се върти!
В устата гледат всеки сладкодумник,
допущат и красивите лъжи!

 

А смшсъла за тях е само дума,
от истината, често ги боли!
Не е фатално само да я има,
а нещо леко да ги весели!

 

За прозата  това не се изисква,
лавината ни там е от слова!
Парола никаква не се изисква,
не ти е нужна даже и глава!

 

Там трябват най-красиви думи,
атаката от тях е най напред!
А после са убиващи куршуми
докато ти натрапват своя ред!

 

В Поезията всичко е по-сложно
и трябва "малко" да се разбере
и трепети в гърбината подкожни,
и чак тогава с нея си добре!

 

Нещата тук са мъничко по-сложни,
не можеш само с ритъма да спреш
и римите те дебнат неотложно,
със смисъла му да останеш еш!


 19.08.2018г.Драгойново

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много точно изказана позиция, а в рими и куплет си е трудна работа. Поздрави! Драгойново е вдъхновяващо място за стихове.
Предложения
: ??:??