12.08.2014 г., 8:18 ч.

Стихо-разказ за една демократка 

  Поезия » Гражданска
293 0 2

Беше тя заклета, правоверна демократка.
Громеше бясно комунизма и социализма...
Издигна се. И стана депутатка...

... В парламента влиза.
Ще гласуват
строг закон -
за съд
и смърт
на всички бивши комунисти,
техните деца и внуци...
С разтреперана ръка
гласува "за"...
Законът е приет. Ура!
Най-после злото ще приключи...
Прибира се в дома си тя.
И грабва пистолета лудо.
Застрелва двете си деца
и себе си...

Кошмар! Добре, че се събуди!...

Марин Тачков
10 август 2014 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!... Би могло и по-добре...
  • Да, добре, че се е събудила...
    Оригинална идея и отлично реализирана!
    Много актуално послание съдържа стиха ти!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??