10.10.2019 г., 17:37 ч.

Стихотворение от премръзналия врабец 

  Поезия » Философска
1011 5 10

СТИХОТВОРЕНИЕ ОТ ПРЕМРЪЗНАЛИЯ ВРАБЕЦ

 

Нетраен сняг е навалял
и по следите на врабчето,
издраскали перваза бял,
стихотворение прочетох.

 

С три крачки и едно перо
то строфичките си подписва –
наивен бард без пукнат грош,
разръшкал есенните листи.

 

Къде ли сетне отлетя,
с душа – премръзнала и тиха,
и в моя сън сега шептят
красивите му седем стиха.

 

Щом утре слънцето стопи
натаралежените строфи,
ще ги забравя – може би.
Или пък дълго ще ме топлят.

 

В мига, когато се събудя,
от белотата ще боли.
Навярно ангели се любят,
когато първи сняг вали.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??