12.12.2010 г., 20:37 ч.

Страх 

  Поезия » Друга
805 1 3

Страхувам се от празната си стая,

от отдавна угасеното огнище,

от призраците, които там витаят

и от прахта, полепнала като платнище.

 

От самотата ме е страх, че няма

кой да ме посрещне с топли думи

и от умората и болката голяма

да ме приласкае някой във съня ми.

 

От празнотата във леглото ми се плаша,

че е огромно и винаги студено...

... от тишината, която все струи от мрака,

ми става някак пусто... вледенено.

 

От сълзите ми - няма кой да ги изтрие

и топло рамо, дето да се сгуша.

Дори и чаша вино с някой да изпия...

... да се скарам с някой.. с някой да попуша...

 

Страхувам се от липсата на чувства,

от дявола, който в мен живее...

И... че преливам все от празно в пусто

и от това, че съвсем ще полудея.

© Паула Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това се преодолява, Поли!
    Просто повечко вяра и късмет са ни нужни...
    Поздравления за силния, хубав стих!
    Весели празници ти желая!
  • Прекрасен стих!
  • С поздрав за искрения и истински стих, а самотата е лош съветник!
Предложения
: ??:??