Късах страници от старата тетрадка
и ги пращах като писма с нова дата.
Пращах писма до познати и непознати –
думи от тетрадка с пожълтели листа.
Написани с наивния детински почерк,
както се пишеха формулите по математика,
както се обясняваха явленията в природата –
всичко друго освен смисъла на смъртта.
Късах листа от старата тетрадка –
силни думи маскираха преглътнати сълзи.
Колко много болка се бях опитала да скрия,
но жълтите страници я бяха съхранили.
И ето, че дойде денят за равносметка,
затова сега разпращам купища писма -
по една страница от живота ми за всеки,
по една въздишка за всичко неизживяно.
И ако случайно получиш от мен писмо,
ако се чудиш коя съм и откъде те знам,
просто миг помълчи и запали една свещ,
после направи от листа самолетче...
И пусни душата ми да отлети
© Ваня Накова Всички права запазени