1.06.2016 г., 21:00 ч.

Стъпка след стъпка напред 

  Поезия » Друга
891 0 0

Стъпка след стъпка напред
по пътя криволичещ пак.
За един диамант отнет
и ангелът ми стана враг.

Дълбока въздишка, спирам за миг,
обръщам се - зад мене мъгла.
Но дочух отнякъде разсеян вик,
огласяващ тревожно нощта.

Но аз - темерут - продължавам.
Там, обратно, какво ме задържа?
Научена съм все да оставам
и въже на ръцете си сама да вържа.

Мечтите си в джоба да крия,
да будувам в мрака с кафе в ръка,
от живота цигара да свия
и да го издишам, сякаш шега.

Дали имам оставен завет
не зная, но тръгнах оттук.
Вървя стъпка след стъпка напред,
но пътят вече е друг... 

© Цветелина Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??