21.04.2011 г., 8:39 ч.

Стъпки към рая 

  Поезия » Друга
640 0 5

 

 

Разливат празничен звън в полунощ

камбаните на моя светъл храм.

Сбрали на Вярата тихата мощ,

помитат человечески болки и срам.

И Спасителят, с блага усмивка,

докосва уморените хорски чела.

Прибира грехът своята вехта завивка

и се стопява позорно в нощта...

Светлината на Прошката плисва

в милионите свещи навън,

а сърцата – пречистени с Истина,

се събуждат от дългия сън.

Грейва във бяло чистата стая

на моята грешна душа...

А по пода, невидими


                      стъпки към Рая,

                                   ми показват накъде да вървя...

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??