24.06.2021 г., 19:45 ч.  

Суша 

  Поезия » Друга
496 8 14

Тръгна тихо, закачулен и студен,
сенките вечерни те размиха.
Колко много, свят разгулен взе от мен,
даде две-три ноти, два-три стиха.

Този град бърборещ сякаш онемя,
оглуша и пеещата къща.
И душата стана шепичка земя,
стар капчук на сухо запреглъща.

 Даже още век след теб да не вали,
да е сухо речното корито,
cянката ти нощем пита ме дали,
е платено туй, що е изпито.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Он отошел тихо, из-под капюшона в холод,
Вечерние тени размыли его образ…
Сколько мир безвозвратно у меня Отнял!
Дайте хотя бы две три строкИ, две - три ноты…
Этот город, как глухонемой, ...
  1891 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??