6.12.2007 г., 10:22 ч.

Света на жабата 

  Поезия » Друга
686 0 5

Как свети слънцето – прекрасно.
Как милва с топлата ръка,
как зайчетата бягат в безопасност,
подгонени от облачната синева.
 

Как вятърът играе свежо
в спокоен блатен вир,
летящи кончета прескачат
прекрасна водна шир.
 

Живота е чудесен и спокоен!
Муха прелита – свежа и
добра закуска за деня.
Възможно ли е да е лош света?
 

Но сянка се надвеси странно,
над таз прекасна свобода.
И в миг - о, Боже, мрак ужасен!
Изчезна иделична синева.
 

И пак си пеят птичките свободни,
летящи кончета прескачат водна шир,
и Щърко крачи ситичък, доволен.
За Жабката - настъпи мрак и гробна тишина.

© Ноел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??