Буксува в тунела безправен народ,
понесъл към изхода мъртва Надежда.
Вперил очи в небесния свод,
закани към Бог и към дявол нарежда.
Мрачно стиснал последен петак,
пристъпя баща като демон от Ада,
гладът, е единствен и верен ятак,
където достойнството ничком не пада.
А в двореца се вихри приказен бал,
царедворци разменят поклони.
В генералски мундир, бъбрив феодал,
приема парада от клоуни.
Царството тъне в разруха и мрак,
но декорът е лъснат до блясък.
Само понякога някой простак,
в миг пропада под сцената с трясък...
Услужливи придворни потриват ръце -
друг е наведен сега над дръвника.
Вълк дирижира хор от овце,
с припева кървав да свикват.
Буксува в тунела безправен народ,
обречен на мъртва Надежда.
Оцъклил очи към небесния свод,
дявол молитви нарежда...
Кирето, 20.03.2012, Бургас
© Кирил Ганчев Всички права запазени