на съпруга ми
Очите ти са тъмна бездна,
безкраен кадифен разкош...
В тях полутоновете чезнат,
прелитат сенки, пада нощ.
Но светла е в очите ти тъгата,
когато опрощаваш чужди грях.
Не търсиш за предателство разплата
и мъката обръщаш в смях.
Приятелите ти - белязани от Бога,
съдбата те дарила със любов.
Какво да искаш повече за Бога -
животът ти е звезден благослов.
© Наташа Биразова Всички права запазени